Избрани Новини

Прокуратурата в Разлог проверява горски служител

Предупреждавал със SMS–и нарушителите в района

Във връзка с публикации в регионални издания, в които се твърди, че служителят на ТП „ДГС Разлог” Георги Алуминов „предупреждавал със SMS–и нарушителите за районите на територията на стопанството, в които се извършват проверки”, Югозападното държавно предприятие информира, че вече е сезирало Районна прокуратура – Разлог и РУП в града за извършване на проверка на изнесените твърдения в публикациите. Това се налага, тъй като ЮЗДП не е разследващ орган.

По разпореждане на директора на ЮЗДП от горския надзирател Георги Алуминов са потърсени писмени обяснения за верността на изнесените факти и особено на твърдението - подавал ли е SMS–и с информация на нарушителите в горските територии?

Вече година и половина добивът и транспортирането на дървесина в района на Разлог са обект на непрекъснат засилен контрол от страна на предприятието. В резултат на въведените денонощни дежурства и засилени мерки по опазване на държавните горски територии незаконните дейности и посегателствата в района са силно ограничени. Мобилизиран е голям човешки и финансов ресурс, проверява се всеки сигнал за нарушения, предприемат се съответните мерки при пропуски и непрофесионални действия от страна на горски служители. Затова за  Югозападното държавно предприятие е изключително важно да се изяснят фактите и обстоятелствата, за които се съобщава в публикациите.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)