Избрани Новини

АПИ удължава срок за подаване на оферти до 15 август

Те са за участие в процедурата за проектиране и строителство на тунел "Железница“ на АМ "Струма“

До 15 август се удължава срокът за подаване на офертите в процедурата за „Проектиране и строителство на автомагистрала „Струма“ Лот 3.1 Тунел „Железница“, съобщи АПИ.

Процедурата по възлагане на обществената поръчка беше спряна на 22 февруари т. г. поради подадена жалба на участник в нея пред Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) и пред ВАС. 

Действията на възложителя във връзка с подновяването на процедурата са оповестени  своевременно днес в секция „Профила на купувача“ на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“. Информация за поръчката може да намерите на - http://www.api.bg/PROXY/index2.php?/public/?proc=794 и на страницата на НКСИП – http://www.ncsip.bg/index.php?id=15 .

Предметът на поръчката е за изграждане на 4,46-километров участък от АМ „Струма“ между км 366+000 и км 370+460, който включва тунел „Железница“. Той ще е 2 километра, което го прави най-дългия в страната. Тунел „Железница“ е част от отсечката Благоевград – Крупник на АМ „Струма“. Поръчката включва и 2 мостови съоръжение с обща дължина около 700 м -  едното от тях преминава над жп линията София – Кулата и над път I-1 Симитли – Благоевград.

Индикативната стойност на поръчката е 250 млн. лв. без ДДС. Срокът за изграждането им е 1400 дни.

Проектът ще бъде реализиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

Обществената поръчка стартира в края на миналата година Националната компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ (НКСИП). На 7 април т. г. с решение на Народното събрание дейността на НКСИП беше прекратена. Всички дейности на Компанията преминаха към Агенция „Пътна инфраструктура“ на 15 май 2016 г.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов