Избрани Новини

Нов спортен комплекс работи безплатно в Симитли

В него може да се тренира хандбал, волейбол, баскетбол, тенис на маса и бокс

Голям спортен комплекс с плувен басейн и зала за тренировки вече работят в община Симитли. Спортният комплекс е изграден по европейската програма за развитие на селските райони и е на стойност около 6 милиона лева. В проекта за изграждане на спортният комплекс е включен и стадионът в Симитли, който в момента се ремонтира.

В спортна зала може да се тренира хандбал, волейбол, баскетбол, тенис на маса и бокс. Басейнът може да се ползва не само от ученически групи за тренировки, но и жители и гости на Симитли. От кметството казаха, че цените за билетите за басейна ще бъдат символични.

Апостол Апостолов - кмет на Община Симитли: ”Пет години има устойчивост на проекта и ние нямаме право да акумулираме печалби, така всичко е направено и планувано, така че е на самоиздръжка. В самия обект работят 10-ина човека."

С отпуснатите евросредства започва мащабен ремонт и на стадиона в града, който е близо до спортния комплекс.

Апостол Апостолов - кмет на Община Симитли: ”Предвижда да се направят козирки изцяло от двете страни на самият стадион. Този басейн ще бъде закрит. Ще бъде направена отоплителна система на басейна да подгрява водата.”

От кметството в Симитли казаха, че за да се направят още подобрения в спортния комплекс, се очаква да бъдат отпуснати още 5 милиона лева по програмата за развитие на селските райони, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов