Избрани Новини

Отвориха ценовите оферти за саниране на първите блокове в Дупница

Септември започват дейностите

Ценовите оферти на фирмите, кандидати по 16-те позиции за саниране на 18-те блока, одобрени по националната програма, бяха отворени днес в Кръглата зала на Община Дупница, съобщи zadupnitsa.com.

Комисия с председател зам.-кметът Крум Милев, в присъствието на представители на фирмите, обявиха цените на всяка една от 58-те фирми.

Преди това бяха обявени официално резултатите от проверката на документите и технически оценки на фирмите. Общата стойност, която е предвидена за тези жилища, е 11,5 млн лева.
В следващите дни ще бъдат обявени победителите за отделните блокове.

"Има срок за обжалване, ако някое фирма реши да го направи за дадената позиция, за която участва. Там,където няма обжалване, след изтичане на законовия срок, ще сключим договор със спечелилите. Следва инженерингът и в края на август - началото на септември, трябва да започнат реалните ремонтни дейности, за да приключат с началото на зимния сезон.", обясни Милев.
В следващите дни трябва да бъде насрочена дата за отваряне на ценовите оферти и за другите 6 блока. Там участват 22 фирми, а прогнозната стойност е 3,15 млн. лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)