Избрани Новини

Деца ще правят парцалени кукли

Открива се изложбата от две части "Писателите като хлапета“ и "Ние сме били деца“ в Кюстендил

Деца ще изработват парцалени кукли на откриването на изложбата от две части „Писателите като хлапета“ и „Ние сме били деца“

Днес от 16.00 ч. деца и възрастни ще имат възможност саморъчно да изработят кукли от плат като подарък от авторите на изложбата от две части „Писателите като хлапета“ и „Ние сме били деца“. Тя е дело на Националния литературен музей – София и Историческия музей в град Попово и представя играчки и вещи, свързани с бита, възпитанието и обучението ...на децата от края на XIX и началото на XX век. Петнайсет постера, посветени на Алеко Константинов, Пейо Яворов, Дора Габе, Калина Малина, Змей Горянин, Йордан Стратиев, Светослав Минков и др., ни връщат в годините на тяхното детство, а след това ни препращат във времето на творческата им зрялост, когато написват чудесните си стихове и разкази за деца. Наред с тях могат да се видят и оригинални илюстрации към детски издания на художниците Илия Бешков, Вадим Лазаркевич, Никола Тузсузов.

Изложбата включва още едри играчки от края на XIX и първата половина на XX век – бебешки колички, люлки, велосипеди, настолни игри, порцеланови и парцалени кукли.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)