Избрани Новини

Методи за иновативно лечение на диабета обсъждат в Разлог

Деца с диабет спортуват и играят

Разлог е домакин на Национално обучение по иновативно лечение на диабета и приложение на новите технологични средства. На обучението, което се провежда в х-л „Мурите“ м. Бетоловото, 35 деца с диабет от цялата страна на възраст от 3 до 20 години и техните родители имат възможност да се запознаят с най-новите методи за лечение на диабета чрез лекциите на проф. Мая Константинова-председател на Националното сдружение по детска ендокринология и ръководител на Диабетна клиника и Христина Димова-иноватор, при която на 11-годишна възраст се отключва диабет.

Всеки ден, в рамките на 5-дневния курс на обучение, за децата имаше организирани различни мероприятия. Предвидени са много забавления, игри, като стрелба с лък, теглене на въже и др., спортни, културни и образователни събития.

Децата и техните родители имаха вече възможността да се докоснат и до красивата природа в Пирин и Рила чрез пикник и разходка, както и да се насладят на конна езда, в конна база „Русалиите“, м. „Перивол край с. Бачево.

Националното обучение по иновативно лечение на диабета и приложение на новите технологични средства е организирано от СНЦ „Култура без граници“, с председател Росица Пандова и се провежда в партньорство с Община Разлог. Последният ден от мероприятието е днес.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов