Избрани Новини

Осъдиха лъжлив работодател

Обещавал работа в Германия

Мним работодател, който измамил десетки хора, се призна за виновен и сключи споразумение с прокуратурата, за да получи по-лека присъда. 30-годишният Димитър Диков от Бургас бе обвинен за престъпление по член 209 от Наказателния кодекс.

В периода от 15 януари до 15 март 2013 г. в различни градове на страната, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият причинил имотна вреда на 27 души в общ размер на 6350,40 лв.

За да се сдобие с парични средства Диков, чрез публикуване на обяви в сайтовете „Джобс БГ" и „Ало БГ" от името на ЕТ „Диков-Димитър Диков", предизвикал и поддържал заблуждение у различни хора, че ще им осигури работа в Германия. Предложението включвало безплатна квартира в Хамбург за монтажници на соларни системи. Желаещите да получат работата трябвало само да заплатят транспортните разходи. Не вземал големи суми от своите жертви – прибирал между 220 и 240 лв. от човек.

Съдът го наказа с „Лишаване от свобода" от една година и шест месеца, но изпълнението е отложено за срок от три години. Веществените доказателства по делото – преносим компютър, мобилни телефони, са отнети в полза на държавата. Имуществените вреди от престъплението в пълен размер са внесени от Диков по сметка на Районен съд – Благоевград, като предстои те да бъдат възстановени на пострадалите хора, съобщава standartnews.com



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)