Избрани Новини

Вторият етап на улица "Гоце Делчев" в Банско бе осветен (снимки)

Мисия Банско

15-07-2016, 12:59

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Bansko Beat" започва тази вечер

Банско се радва на нови скулптури от дърво (снимки)

Изпълнението струва 1 393 000 лева

По инициатива на жителите на новоизграждащата се улица „Гоце Делчев” в Банско бе извършен тържествен водосвет на завършения втори етап – между улиците „Христо Чернопеев” и „Отец Паисий”. Гости на православния ритуал бяха кметът на община Банско Георги Икономов, заместник-кметовете Сашка Въчкова и Александър Мацурев и секретаря Иван Кадев.

След освещаването мъжката певческа група „Стар мерак” с ръководител Борис Хаджипопов, се погрижи за доброто настроение на присъстващите, а Икономов ги поздрави с думите: "Дълги години не бе намерено решение за изграждането на ул. „Гоце Делчев”. Радващо е, че вече сме на финала и пространството се оформи, съгласно волята на гражданите. През следващата година предстои завършването на третия- най-малък етап. Благодаря на хората за чудесното тържество и им пожелавам дълги години да се радват на новата улица".
Вторият етап от улицата бе изпълнена от Обединение „Обнова 2015” на стойност 1 393 000 лева. Тя е емблематична за града поради факта, че въпреки дългогодишните искания на живущите, така и досега не е била асфалтирана. След проведено обществено обсъждане, на което ръководството на общината се допита до гражданите, бе решено да се даде ход на нейното изграждане като пешеходна зона с художествено-етнографско оформление в характерния за Банско стил- с каменна настилка, декоративна вада и кътове за отдих. По протежението й се подменя водопровода и канализацията, а висящите кабели от далекосъобщителните и електроснабдителни мрежи, се свалят в колектори.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов