Избрани Новини

Музикални фурии на BANSKO BEAT MUSIC EXPERIENCE – 2016!

Шведската звезда LOREEN ще огрее фестивалната сцена на Банско!

С повишаване на температурите се покачва и желанието ни да стоим в близост до природата и да вдишваме боров парфюм. В Банско получаваме и двете, плюс концерти на открито.

Ето поредната нежна експлозия, която ще „гръмне” с неповторимия си тембър на площада Loreen идва специално за фестивала!

Още от музикалните открития на „X Factor” също излизат на сцената под звездите.

Ако сте чували плътният и наситен с емоционална мощ глас на Loreen, то няма начин да сте го забравили. Красивата певица е от марокански произход, но родена и израснала в Швеция. Прекарва детството си в историческата провинция Västmanland, в едно от най-старите градчета в Европа – Västerås, което определя като свое родно място.

През 2004-та Loreen участва в Idol Sweden и дава заявка за неповторим музикален талант, а през 2012 г. печели конкурсът Евровизия с превърналата се в сензация песен „Euphoria”. Същата година Loreen печели MTV Europe Music Award за най-добра шведска изпълнителка, както и две награди Rockbjörnen за най-добра певица и най-добра песен, номинирана е и за Световните музикални награди.

Стилът, в който се изявява, дамата определя като аlternative dance pop. Работи с изключителни музиканти в цял свят, а едни от популярните ѝ парчета са My Heart Is Refusing Me”, „Crying Out Your Name” и „Heal” от едноименния ѝ албум. През 2015-та широка популярност добиват и синглите „Paper Light” и „I’m In It With You”, записан с канадският музикант Kiesza. Новият й хит се казва Under Ytan” („Под повърхността”) и в момента набира скорост сред широката аудитория. Вярваме твърдо, че в средата на юли и ние ще полетим на крилете на музиката.

Дарина Йотова безспорно е един от най-харизматичните участници в българското издание на „X Factor”, финалист в 4-ия сезон. Още с появата си на кастинга за най-гледаното музикално шоу Дара впечатли публиката и журито с магнетичното си сценично присъствие и способността да „жунглира” еднакво както поп и хип-хоп музиката, така и с фолклор. Дара скоро ще представи първото си професионално изпълнение, продуцирано от „Вирджиния Рекърдс”, в което, подразбрахме, се усеща динамика и плам, и дава заявка за летен хит. Ще видим и чуем Дарина, и нейният дебют, на фестивала в Банско.

Другият ни фаворит е Стивън Ачикор вече изкара дебютния си сингъл с Невена Пейкова „Да избягаме“ и стремглаво катери класациите в страната. Чарът и талантът на Стивън са съизмерими само с успехите, които го очакват.

Мястото на събитието остава същото – Централен площад, Банско! Победителката от музикалният конкурс „Евровизия” 2012 - Loreen, ще излезе на сцената тази вечер. Концертът е от 18.30 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов