Избрани Новини

Пътуващото лятно кино премина с успех през Мелник

Прежектираха игралния филм "Урок"

Часът бе 21:00 часа, локацията – градският площад на Мелник, Община Сандански, съобщават от пресцентъра на град Дандански. Именно тук всички жители и гости на Община Сандански станаха съпричастни с драмата на една силна жена – учителката Надежда Даскалова (Маргита Гошева). Главната героиня в един от най-новите български филми – „Урок“, излязъл под вещата режисура на тандема Кристина Грозева и Петър Вълчанов.

Всичко това стана възможно с любезното съдействие на Община Сандански, кметство – гр. Мелник и усилията на Българска национална телевизия да събужда и възпитава усещане за търсене и оценяване на съвременно българско кино.

Провеждането на петия юбилеен сезон на „Пътуващото лятно кино”, организирано от екип професионалисти на БНТ1, достави истинско удоволствие на всички, дошли да се насладят на българския игрален филм „Урок“. Мястото за реализация на идеята (площадът на Мелник) бе повече от живописно, даващо поле за пълно емоционално сливане и разгръщане на сюжетната линя пред очите на събралото се множество хора.

Лентата засяга теми като: мястото на жената в семейството, жонглираща на няколко поприща едновременно; мястото на жената в 21 век; семейството – основна градивна единица в обществото и ценностите, които носи; за очакванията и разминаването им с действителността; за морала и местата до които ни позволява да се разпрострем. Филмът разказва за перипетиите на една млада българка, която решава, че напук на всичко и себе си дори, ще се бори и няма да сведе глава пред съсипващата я действителност. Получила през годините солидната професионална подготовка за бъдещ юрист (впоследствие учителка по английски език), тя трябваше да отговаря и защитава себе си пред най-големия съдник – животът. Дали е успяла в това свое начинание?



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов