Избрани Новини

Народният представител от ГЕРБ Димитър Танев проведе приемни в три села в Петрич

На срещите в Кавракирово, Михнево и Кърналово присъстваха и общинските съветници от партията

Народният представител от ГЕРБ Димитър Танев и общинските съветници от партията от Петрич проведоха приемни в селата Кавракирово, Михнево и Кърналово. Приемните преминаха при голям интерес. Десетки жители на трите населени места поставиха своите въпроси и потърсиха съдействие за разрешаване на различни проблеми.

В селата Кърналово и Михнево основен проблем се оказа липсата на вода. През летните месеци жителите имат по 2 часа вода на ден. От старото кметско ръководство има проект за двете населени места, в който изчисленията за необходимото количество вода са направени, без да бъде планувана водата за поливане. След като хората започнат да поливат селскостопанските си имоти, водата не достига. Друг проблем е, че докато е в сила проектът, при аварии ВиК - Петрич няма право да ги отстранява, а само софийската фирма-изпълнител. Хората негодуват от създалата се ситуация.

В с. Михнево жителите сигнализираха за нередности с разпределяне на компенсаторни имоти от общината. Раздадени са земи, които са много далече в други села и местности. Общинските съветници уточниха, че самото разпределение е станало преди години и казусът на този етап е трудно разрешим. Хората се оплакаха, че в селото улиците все още не са асфалтирани, а канализацията е недовършена.

В Кърналово поставиха въпрос кога ще бъде ремонтирана здравната служба, която от години е в окаяно състояние. Проблемът ще бъде решен скоро, след като новото общинско ръководство е взело решение лекарят в селото да стопанисва сградата, като ще я ремонтира, уточниха общинските съветници от ГЕРБ.

В село Кавракирово посетителите на приемната поискаха изграждането на канализация, сигнализираха и за лошо качество на питейната вода.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов