Избрани Новини

Цената на водата в Благоевградско може да се повиши с 20% от 2017г.

Според изчисления на експерти увеличението на цената на водата е неизбежно

На днешното заседание на асоциацията бе представен бизнес плана, изготвен от ВиК – Благоевград за периода 2017 – 2021 година, предаде БНР. Според управителят на водното дружество инж. Росица Димитрова планът е съобразен с всички изисквания на КЕВР и българското и европейско законодателство. Според изчисленията на експертите увеличението на цената на водата е неизбежно и то ще бъде в рамките на 20%.

„В момента цената на един кубически метър вода в областта е 1,02 стотинки. Искам да подчертая, че увеличение на цената до края на годината не се предвижда. Тези приблизително 20 % повишение ще бъдат подложени на обществено обсъждане и на още дискусии.“

На заседанието присъстваха всички кметове на общини, които са част от водната асоциация, с изключение на Красимир Герчев. Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов за пореден път посочи важността да се постигне пълна консолидация на общините, визирайки Кресна, които отказаха да се присъединят.

„За да имаме възможност да кандидатстваме по европейски програми и да получим така необходимите средства за водния цикъл, е необходимо да изпълним едно условие – пълна консолидация. Предстои Кресна да реши дали ще се присъедини към асоциацията и аз се надявам решението да бъде прагматично, а не емоционално.“  допълни Михайлов.

Кметовете на Гърмен Минка Капитанова и на Гоце Делчев Владимир Москов изразиха недоволството си от фирмата изпълнител, която отговаря за възстановяването на асфалтовите настилки след отстраняване на аварии по водопреносната мрежа. Те настояха за стриктен контрол и спазване на сроковете при ремонти. Инж. Росица Димитрова информира, че през август предстои избор на нова фирма.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов