Избрани Новини

"Спелинг Бии“ бе на поход в Национален парк "Пирин“

Финалистите в Шестото национално състезание по правопис на английски език опознаха планината

За четвърта поредна година фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПЛЮС“ организира летен езиков лагер за финалистите в Националното състезание по правопис на английски език „Спелинг Бии“ и техните учители в подножието на Пирин планина. 

Участниците, ученици и учители от различни градове – Варна, Силистра, Ловеч, Кюстендил, Хасково, София, Панагюрище, Монтана, Враца и др., се включиха в разнообразните дейности,  предложени от организаторите – занимания по английски език, забавни игри, походи в планината, лагерен огън...

Традиционно, съвместно с Национален парк „Пирин“, се организира еднодневен поход  в планината. Тази година участниците бяха разделени на 2 групи – първата потегли по маршрут хижа „Бъндерица“ - хижа „Вихрен“ - езерото Окото, а втората – от хижа „Безбог“ към Попово езеро. Парковите експерти и охранители запознаха децата и техните учители с богатото биоразнообразие, съхранявано на територията на националния парк.

Всички участници се надяват следващото лято  да се върнат отново, за да опознаят и други райони от Национален парк „Пирин“!

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)