Избрани Новини

Нова художествена зала подготвят в благоевградския музей

Тя ще бъде превърната в мултифункционална художествена зала за изложби, заседания и срещи

Ремонтират една от залите на Регионалния исторически музей в Благоевград, съобщи БНТ. Тя ще бъде превърната в мултифункционална художествена зала за изложби, заседания и срещи. Заради липса на средства ремонтът продължава вече трета година. От ръководството на музея се надяват тази година новата зала най-после да бъде завършена. Ремонтът е почти на финала, остава да се оправи подът и да се постави осветление.

Христина Цонева, директор на Регионалния исторически музей в Благоевград: „Идеята ни е, ако успеем да открием тази художествена зала за 5-и октомври, за празника на града. Тук надяваме се на помощ от страна на Община Благоевград, стига, разбира се, да поемат тази инициатива за 5-и октомври да дарим на града тази прекрасна зала”.

Депата в музея не са ремонтирани от години. Христина Цонева: „Фондовете на Регионалния исторически музей в Благоевград се нуждаят от осъвременяване, климатизация. Нуждаят се от подобряване на условията за работа в тях.”

И за предстоящите ремонти средствата на музея няма да са достатъчни, затова културната институция ще търси финансова помощ от Общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов