Избрани Новини

В Благоевград бе открита изложба на художничката Валентина Василева

В експозицята са представени над 20 произведения на автора

В Благоевград бе открита самостоятелна изложба на младата художничка Валентина Василева, предаде БНТ. За първи път тя показва най-новите си творби в художествената галерия в града. В експозицята са представени над 20 произведения на автора - живописни платна и рисунки с туш.

Реални, абстрактни и фантастични са световете, които показва в картините си Валентина Василева. Вдъхновена от природата, пейзажите ѝ предават силна емоционалност и посланието, което отправя към публиката. Валентина Василева: „Стремежът към върховете и към облаците както всички планинари имат това, което аз имам и което се стремя да покажа на хората да тръгнат повече по планината да открият себе си."

Иван Милушев, директор на Градската художествена галерия в Благоевград: "Интересни опити, интересни експерименти в цвят, чисто абстрактни задачи и в същото време и реалистични работи, тя ни показва и малко графика, с което за сетен път е наблегнала на интересна композиция, фигуративна."

Изложбата разкрива една част от духовния свят на Валентина Василева. Тя е родена във Варна, но живее близо до Рила, където я теглят родовите й корени. Завършила е операторско майсторство и режисура за кино и телевизия в Югозападния университет, изявява се като фотограф и блогър, увлича се от архелогия и катерене. Силната  си емоционалност тя опитва да укроти със спокойствието на Рила, където живее и твори. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)