Избрани Новини

Масово се нарушава забраната за къпане в река Бистрица

При моста на пазара ромите преградиха реката, изграждайки малък водоем

В горещите дни ромите в Благоевград продължават масово да нарушават забраната за къпане във водите на река Бистрица, съобщи БНТ. Само за миналата седмица на горещия телефон на Общината са подадени осем сигнала. При моста на пазара ромите дори преградиха реката, изграждайки малък водоем, в който да се къпят. Общински служители го разрушиха.

Забраната за къпане в река Бистрица важи само за територията на града. Разхлаждането в реката е позволено в района на парк „Бачиново”. Там, през последните две седмици, ежедневно плажуват повече от стотина роми. "Тука не се плаща, тука е без пари."

Големите групи обаче са доста шумни, освен това оставят след себе си много боклуци.

Пламен Величков, спасител на езерото на „Бачиново”: „Тука дори вкарват коне, каруците долу си докарат, абсурд, хората се оплакват. Трябва да се вземат мерки за конете специално, това е парк все пак, хората идват тука на чистичко."

От Общината обясниха, че нямат право да забранят на ромите да посещават парка, обмислят обаче да се въведе забрана за движението на каруци по отсечката от града до езерото. Комисия ще обсъди предложението следващата седмица.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)