Избрани Новини

20% ръст на посетители отчетоха в благоевградския музей

Всеки понеделник входът в музея е безплатен

Над 13 хиляди души са посетили Регионалния исторически музей в Благоевград от началото на годината. Само за първите шест месеца на годината посетителите са се увеличили с 20 процента, отчитат от музея. Повече от половината са деца и ученици.

Регионалният исторически музей в Благоевград е сред "Стоте национални туристически обекта" и през летните месеци също се радва на голям интерес. Отворен е музейният детски кът, където има различни занимателни модули, а по заявка могат се организират и образователни игри. Най-голям интерес има към етнографската изложба, подготвена специално за европейската нощ на музеите.

Христина Цонева, директор на Регионалния исторически музей в Благоевград: "Още в Европейската нощ на музеите тя беше посетена от стотици жители и гости на градa."

Посетителите могат да видят и изложбата "Благоевград – поглед в миналото".

Христина Цонева: "Една от най-новите ни изложби това е отново колекцията и творбите на Златьо Бояджиев, с които през май и юни гостувахме в град Балчик."

Всеки понеделник входът в музея е безплатен. През останалите дни за ученици входът е 1 лев, за възрастни - 2 лева, информира БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов