Избрани Новини

Шест остават средищните училища в община Благоевград

242 ученици до 16 годишна възраст ще пътуват от родните си места в общината до Благоевград

Шест остават средищните училища в община Благоевград, предаде БНР. Това потвърди на своето заседание днес Общинският съвет. 242  ученици до 16 годишна възраст ще пътуват от родните си места в общината до Благоевград.

С днешно решение Общинският съвет прекрати дейността на „Центъра за кожно-венерически заболявания – Благоевград“  без ликвидация, чрез вливане към „Медицински център – І“.  Досегашният управител д-р Янкулова поясни, че при необходимост  жителите на общината ще бъдат насочвани към клиники  в столицата.

Съветниците одобриха  изменение и допълнение на Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за бюджета на общината. Те приеха годишния отчет за изпълнение на бюджета и инвестиционната програма.

Дадено бе  съгласие за кандидатстване с проект за ремонт и модернизация на стадион „Христо Ботев“.  Утвърдена бе  и  Програма за намаляване на вредните емисии в атмосферния въздух на фини прахови частици и ароматни въглеводороди на територията на Община Благоевград за периода 2015 – 2018 година.

На днешното заседание на Общинския съвет в Благоевград бяха взети още редица конкретни решения за разпореждане с общинска собственост, продажба на жилища и регулиране на имоти. Повдигнат бе въпросът за преразглеждане на наредбата за продажба на общински жилища, заради застрашително намаляване на техния брой.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов