Избрани Новини

2 420 километра за 17 дни навъртяха на велосипед в Обиколката на България

В Дупница финишираха ученикът Цветан Иванов и останалите до края с него още 8 велосипедисти

2 420 километра за 17 дни навъртяха ученикът от дупнишката гимназия "Христо Ботев" Цветан Иванов и останалите до края с него още 8 велосипедисти, информира zadupnitsa.com. В 17.08 часа те финишираха на площад „Свобода“ така наречената „Обиколка на България с велосипед“. Обиколката стартира на 13-ти юли от езерото "Ариана" в Борисовата градина в София. В началото участниците в нея бяха 40, като в отделните участъци са се включвали и други. "Над 150 човека се включиха в цялата обиколка на различните етапи. Някои бяха за по ден, а други за по няколко дни. Важното е, че успяхме", обобщи Иванов. "Мисля, че успяхме да популяризираме още повече колоезденето. Имахме, разбира се, леки премеждия по пътя – спукани гуми, падания, но това си е нормално. Важно е, че всичко приключи както трябва", заключи Иванов.

Една от целите, които си поставиха инициаторите, бе да популяризират и идеята на "Сдружение информирани потребители – СИПО", целяща включване в Закона за движение по пътищата на алинея : въвеждане на минимално странично разстояние от метър и половина при изпреварване на велосипедисти по скоростен път и един метър във всички останали случаи

Цялата група бе посрещната на пл. "Свобода" от представители на Общината, които дариха всеки един с подаръци и символи на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов