Избрани Новини

Празник на водата ще се проведе в село Баня

Ще се проведе състезание по плуване за деца и възрастни

За първи път в разложкото село Баня ще се проведе „Празник на водата", предаде Дарик. Официалното откриване на празника ще бъде тази събота от 9.00 часа на минералния басейн в селото , където ще се проведе състезание по плуване за деца и възрастни, а за най-малките са предвидени забавни игри.

Също така за празника е организиран и конкурс мис „Мокра кокона". Малко по-късно на амфитеатралната сцена при старата Римска баня празникът ще продължи с концерт и легенди за селото и минералната вода. Целта на събитието е да се популяризират минералните извори и техните лечебни свойства, а организатори са кметство село Баня и Народно читалище „Просвета".

Кметът Мария Юрганчева обясни, че минералните извори в селото са 72 със средна температура на водата от 37 до 58 градуса, които се използват предимно за балнеология, СПА процедури, открити и закрити плувни басейни и битови нужди. Тя допълни още, че водата има много лечебни свойства и може да се използва за лечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, стомашно-чревни заболявания и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)