Избрани Новини

Красен Кралев и Красимир Герчев присъстваха на тренировка на футболни надежди

Мисия Разлог

30-07-2016, 16:07

Снимка:

Община Разлог

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ОФК "Пирин" подписа с юноша на "Левски"

Първа победа записа ФК "Марек"

Програма ще открива даровити футболисти

Министърът на спорта бе придружен от кмета на община Разлог Красимир Герчев, заместник-изпълнителния директор на Българския футболен съюз Антон Попов и от члена на Изпълкома на БФС Емил Костадинов. Министърът изгледа вчера тренировките на отборите на ЦСКА и Славия и разговаря с футболистите и треньорите на двата клуба. Те споделиха, че са много доволни от условията в тренировъчния лагер и от начина, по който се провежда програмата.
"Изключително съм удовлетворен от посещението на екипа на министър Красен Кралев, а така също и от високата оценка от резултатите от проверката на спортните бази на община Разлог и тяхната функционалност", сподели кметът на община Разлог Красимир Герчев. - "Адмирирам политиката на правителството и амбициозната програма за инвестиции в младите спортисти и формации, а вследствие на днешната инспекция на терените и базите през октомври Разлог има вероятност да бъде домакин на Европейската квалификация по футбол за аматьори", каза още кметът.
На работната среща бяха обсъдени и възможностите за доразвиване на спортните бази в община Разлог, за да могат да отговорят на интереса за подготовка от национални и чуждестранни отбори.
"Разлог направи огромни инвестиции в спорта, които вече имат не само морални, но и икономически ползи за общината", допълни Красимир Герчев - "На вчерашната сесия отредихме нови 102 дка за спортни терени и бази, доразвиваме съществуващите, а днес министър Кралев изрази морална подкрепа за модернизиране и на спортната зала за волейбол в Разлог.“
Три групи от по четири отбора юноши до 19 години започнаха подготовка по програмата в понеделник. В Разлог са ЦСКА (София), Славия (София), Локомотив (Пловдив) и Пирин (Благоевград). В Трявна са тимовете на Ботев (Пловдив), Септември (София), Левски (София) и Монтана (Монтана), а в Сливен са Лудогорец (Разград), Берое (Стара Загора), Черноморец (Бургас) и Черно море (Варна).
На играчите до 19 години от 12-те водещи български школи за пръв път бяха извършени тестове на физическото им състояние. Такива ще се направят и на останалите тимове, включени в програмата – до 15 и до 17 години. Резултатите ще се обобщят в обширна база данни, която да даде представа за състоянието на най-добрите футболисти в дадената възраст. След приключване на Програмата всички резултати ще бъдат обработени, анализирани и ще бъдат разпратени на клубовете заедно с препоръки. По този начин ще се създаде единна система за оценяване и провеждане на физическата подготовка на младите състезатели, която да доведе до качествен напредък.
Пилотната Програма за развитие на детско-юношеския футбол се реализира по проект на БФС, финансиран от ММС. Тя обхваща 12 клуба, които са представлявани от 3 възрастови групи – до 19, до 17 и до 15 години. Основен критерий за подбора им е бройката състезатели, участвали в националните отбори за последните 5 години. За всяка една възрастова група са организирани 12 дневни лагери, като отборите са разделени по четири в трите центъра и ще играят контролни срещи помежду си. По време на тренировъчния период ще присъстват националните селекционери в съответната възрастова група, които ще наблюдават тренировките и мачовете и ще проведат срещи с треньорите. Ще бъдат организирани и семинарни занятия за всички състезатели и треньори за запознаване с правилата на Играта и настъпилите преди Евро 2016 промени в тях.
От 5 до 17 август започват лагерите на отборите до 17 години, а от 17 до 29 август са най-малките – до 15 години.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)