Избрани Новини

Свикват общо събрание на населението в град Кресна

Ще вземат решение "за“ или „против“ присъединяването на община Кресна към асоциацията по ВиК

Във връзка с нуждата от вземане на решение „за“ или „против“ присъединяването на община Кресна към асоциацията по ВиК на обособена територия, обслужвана от „Водоснабдяване и анализация” ЕООД Благоевград, кметът на община Кресна свика общо събрание на населението на община Кресна.
Общото събрание на населението ще се проведе пред сградата на община Кресна от 18:30 часа днес.
Право за участие в общото събрание на населението на община Кресна имат всички граждани с избирателни права на територията на общината, които имат постоянен или настоящ адрес преди 31.07.2016 г. В тази връзка на информационните табла пред всяка избирателна секция на територията на община Кресна ще бъдат поставени актуализирани списъци на гражданите с избирателни права.
Съгласно разпоредбите на ЗПУГДВМС, общото събрание на населението се смята за редовно, ако на него присъстват не по-малко от една четвърт от гражданите с избирателни права в общината. Когато в определения час не са се явили посочения брой граждани, събранието се отлага с един час, след което се провежда с онези, които присъстват. Техният брой обаче не може да бъде по-малък от една десета от всички граждани с избирателни права. Решението се приема с гласовете на не по-малко от половината от присъствалите на събранието гласоподаватели.
Общото събрание на населението се провежда от комисия от трима до 5 членове, включително председател, избрани с мнозинство повече от половината от присъстващите граждани с избирателни права. Гласуването в общото събрание е тайно, освен ако самото общо събрание не реши да е явно. За отчитане на резултатите от явното гласуване събранието избира преброители. Комисията одобрява бюлетините за гласуването, когато то е тайно, и организира гласуването и определянето на резултата.
Решенията на общото събрание се приемат с мнозинство повече от половината от присъстващите и се обявяват от председателя на комисията незабавно. Въз основа на решението на общото събрание в 7-дневен срок кметът на община Кресна ще внесе предложение в общинския съвет за подготовка и приемане на взетото решение.
Съгласно Заповед № 1017/14.07.2016 г. на кмета на община Кресна за законосъобразното протичане на общото събрание на населението на община Кресна се забранява продажбата на спиртни напитки от магазините, заведенията за обществено хранене и други обществени места от 00:00 часа на 30.07.2016 г. до 21:00 часа на 31.07.2016 г. и провеждането на масови прояви, при които съществуват предпоставки за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението в деня на провеждане на общото събрание на населението на община Кресна.   



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)