Избрани Новини

Студенти тръгват по стъпките на мис Стоун

Стартира студентската научна експедиция "Симитлия - от Древността до наши дни"

Трета студентска научна експедиция „Симитлия - от Древността до наши дни" стартира днес в Симитли, съобщиха от пресцентъра на общината. Тържествено откриване на експедицията ще се състои в заседателната зала на Общинска администрация Симитли. Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и неговият екип ще приветстват всички участници и гости за добре дошли на територията на общината.

Тази година експедицията ще бъде с интересна тема - „По стъпките на мис Стоун". От първи до шести август градчето ще стане притегателен център за студенти и преподаватели от цяла България, които ще тръгнат по стъпките на мис Стоун в землището на община Симитли.

Сборникът „Симитлия - от Древността до наши дни" ще бъде представен от редакторите д-р Кирил Алексиев и Борислава Балиова още в първия ден на експедицията. Пред аудиторията ще бъде показан и филм за така нареченета "Афера мис Стоун". През седмицата, в която се провежда експедицията, ще бъдат обходени местата, на които се предполага, че американската мисионерка е преминавала и ще бъде разказвана историята и нейните премеждия.

Организаторите ще пренесат младите изследователи на България във времената на мис Стоун и ще се опитат да направят нейната история достъпна до повече хора.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов