Избрани Новини

Първият "мечи" крос вече е история

Над 100 състезатели се включиха в първия национален любителски крос "Мечи крос - Белица – 2016”

Над 100 състезатели се включиха в първия национален любителски крос „Мечи крос - Белица – 2016” организиран на две дистанции – на 7,2 и на 12,7 км.с маршрут от центъра на Белица до Парка за танцуващите мечки, който премина със спортен хъс и качествени резултати.
Невероятният планински район около град Белица е подходящ за всички любители на планинското бягане, както и за крос колоездене, като предлага различни по трудност и дължина терени. През повече от 60%  маршрутът преминава по асфалтиран път, но останалите 40 % никак не са леки, имайки предвид стръмния горски терен, стигащ до Парка за танцуващите мечки.
Гено Уваров спечили купата на кмета в организирания „Мечи крос-Белица-2016” в 12,7 км  маршрут. Опитният пловдивчанин се беше съсредоточил изцяло в подготовката си за планирания „Мечи крос” и пробяга 12.7 км за 58 мин. 43 сек. Втора се класира Таня Димитрова за времето от 1 ч.5 мин. 28 сек. След нея за 1 ч. 13 мин. 30 сек. финализира Георги Велков, а с малка разлика след него за 1 ч. 13мин. 7 сек. Константин Кочуков. Марина Вазкичева пробяга 12.7 км за 1 ч. 14 мин. 29 сек. Галя Чотова го взе за 1 ч.16 мин.46 сек.
На определената дистанция от 7.2 км първи финишира Георги Тодоров Василев от Белица с 28 мин. 46 сек. След него втори се нареди Радослав Попов от Разлог с 29 мин. и 27 сек. Третото място с 30 мин. 20 сек. зае Ива Петрова от София. Четвърти стигна до финала Венцислав Камберов от Белица за 32 мин. 47 сек., а пети финишира Сабри Косов от Белица със 32 мин. 52 сек.
Амбицията на организаторите Община Белица, Фондация „Четири лапи”, Сдружение с нестопанска цел „ПЛОВДИВ БЯГА”, читалище „Георги Тодоров-1885" и на местните хора е да популяризират бягането и природния феномен Белица, номинирана с марката ЕДЕН на Европейския съюз за Най-добра европейска дестинация за туризъм в защитените територии на България. Да привлекат нови съмишленици, да накарат хората да спортуват, да живеят по- здравословно и да се връщат отново и отново в природният феномен Белица. Да превърнат първия национален „Мечи крос” през 2017 година в международен.
Кметът на община Белица Радослав Ревански благодари на всички участници и организаторите в мечия крос, като им пожела да бъдат здрави и успешни. Да бъдат упорити и борбени не само в спорта, но и в ежедневието си.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)