Избрани Новини

Руската художничка Наталия Ч-З с изложба в Кюстендил

Тя е официален представител на Република Алтай

Изложба на руската художничка Наталия Ч-З (Чичкина-Зайцева) ще бъде открита на 1-ви август, от 18 ч., във фоайето на Общинския театър, предаде Дарик.
Наталия Ч-З е родена на 22.01.1979 г в гр. Якутск. През 1989 г постъпва в Художественото училище, а 5 години след това, през 1994 г, го завършва като Художествен лицей на Якутск. Едновременно с това постъпва и завършва през 1996 г. Хуманитарния лицей в града. От 1997 г до 2002 г. учи в Източно-Сибирската държавна академия за култура и изкуства в гр. Улан-Уде. Преминава обучение в редовна форма във Факултета по изкуство, специалност "Декоративно-приложно изкуство и народни художествени занаяти".
Участва във втората Всеруска школа на лидерите на коренните малобройни народи на Севера, Сибир и Далечния Изток на Руската федерация, "Ателие на бъдещето" към Министерството на регионалното развитие на Руската федерация. Тя е официален представител на Република Алтай.
Картините (живопис, графика), изделията от декоративно-приложното изкуство на Наталия Ч-З (Чичкина-Зайцева) се съхраняват у частни колекционери от Руската bедерация в Москва, Томск, Горно-Алтайск, Бийск, Якутск, Владивосток, Хантъ-Мансийск, както и в чужбина - в България, Казахстан, Турция, Китай. Авторката е носител на редица руски и международни награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов