Избрани Новини

Наплив на туристи има в Сандански

Увеличават се туристите от Западна Европа

Туристическият бранш в Сандански отчита сериозен наплив на наши и чужди туристи това лято. Повечето от гостите остават за две или три нощувки в курортния град, тъй като посещават няколко места в страната ни. Все по-малко се търсят почивки за пет, седем или десет дни.

Напливът е най-голям през уикендите. Добрата новина е, че се увеличава броят на туристите от Западна Европа. Повечето посетители се интересуват от СПА процедурите, защото съчетават ваканцията си с лечение на свои болежки. Доста от хотелите предлагат на гостите си басейни с минерална вода, чийто лечебни свойства са известни от векове.

Голям е интересът на гостите към пътуванията до Мелник, Рожен, Рупите и други исторически забележителности в региона. Нощувка и закуска в тризвезден хотел излиза между 25 и 30 лева. Най-голям е интересът към обекти, които имат вътрешен или външен басейн и предлагат някои безплатни СПА процедури, твърдят хотелиери в курортния град. Въздухът на Сандански е най-добрият в България, изчистен от алергени.

"Цените са за всеки джоб – има нощувки и по 12-15 лева в частните квартири, и по над 100 лева в най-луксозните кочплекси.”, твърдят за kmeta.bg от бранша.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов