Избрани Новини

В Гърмен помогнаха на пострадала при катастрофа жена

Жената останала инвалид след тежък инцидент с междуградски автобус, пътуващ от Гърмен за Гоце Делчев

С помощта на кмета на община Гърмен Минка Капитанова и на спонсори бяха осигурени 1000 лева за изграждането на баня и удобна тоалетна за 31-годишната Гергана Кюмкова. Младата жена остана инвалид след тежък инцидент с пълен с пътници междуградски автобус, който пътувал от Гърмен за Гоце Делчев.

Гергана отивала на работа в града, но при внезапно отваряне на вратата в движение тя падна и гумите на рейса прегазиха краката й. Драмата с младата жена стана на 29 януари 2014 г. За живота на прегазената жена се бориха лекари от МБАЛ „Иван Скендеров" - Гоце Делчев, а впоследствие и месеци наред медиците от специализираната клиника по ортопедия в "Пирогов". Гергана бе на косъм от ампутиране на единия й крак, но благодарение на специалистите, които й направиха няколко операции, нейният силен дух и издръжливостта на младия й организъм, тя бе спасена.

В момента Кюмкова живее в стара къща при баба си и дядо си в Гърмен, където няма никакви удобства за естествените й нужди съобразно нейното здравословно състояние. Съседи я посъветвали да депозира молба в общинския съвет в Гърмен за отпускане на финансова помощ, която в крайна сметка й била отказана по незнайни причини. Спонсори от селото и кметът на общината се притекоха на помощ и решиха проблема на Гергана. Сега тя има необходимото й сервизно помещение, съобразено с нуждите й. Гергана почти се е възстановила, но все още се придвижва с помощта на патерица, информира standartnews.com



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов