Избрани Новини

Откриват Чемпиънс Фактори байк парк "Рилски езера“ над Сапарева баня

Общината изгради велопарк

Община Сапарева баня съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и "Рила спорт" АД изгради велопарк на територията на планина Рила. Паркът се намира непосредствено под Седемте рилски езера и ще бъде официално открит на 6-ти и 7-ми август 2016 г. на поляната при долна станция на лифта. Днес посетителите на парка ще имат възможност за първи път да се спуснат по първите три изградени трасета. Едното от тях е предназначено за дисциплината спускане. Другите две са туристически и са подходящи за начинаещи и средно напреднали колоездачи. Трасето преминава през общинска територия и не попада в границите на Национален парк „Рила”.

Предстои изграждането на останалите планирани трасета за спускане, ендуро, крос кънтри, както и прочистване и маркиране на вело трасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня. Маршрутът ще бъде с дължина около 15 км и постоянен лек наклон надолу.

Целта е да се изгради добре структуриран байк парк, предлагащ много удобства за посетителите. Той ще  бъде ориентиран към възможно най-широк кръг от хора, занимаващи се с колоездене, както и към туристите, посещаващи уникалния природен феномен Седемте рилски езера.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)