Избрани Новини

Къщата на пророчицата Ванга в Петрич с удължено работно време

Ще работи от 9 до 18 часа днес и на 11-ти август по повод 20-годишнината от смъртта й

Къщата на феноменалната българска пророчица Ванга в Петрич ще работи с удължено работно време от 9.00 ч. до 18.00 ч. на 6-ти и 11-ти август по повод 20-годишнината от смъртта й.

По-голяма част от живота си пророчицата прекарва именно в тази къща и до днес всичко е запазено в оригиналния си вид, без да бъде размествано или променяно. Къщата отдавна е превърната в музей и е отворена за посещения.

На първия етаж се намират стаята за молитви на пророчицата - неин личен параклис, в който тя всяка сутрин и вечер се е молила. Сред многото икони в тази стая има една по-специална - тази на Света Богородица, за която се твърди, че изпълнява желания. На този етаж е и кухнята, в която през 80-те години пророчицата е приемала посетители. Хората са се редили на опашка пред оградата, а на входа на къщата е имало полицай, който да следи за реда.

На втория етаж се намира белият салон, в който Ванга е приемала видни посетители, като всичко в интериора е подбрано по неин вкус.

Къщата-музей на феноменалната пророчица е пристан в модерния свят. От години тя  се е превърнала в значимо и обичано от хиляди хора място, където е събрана енергията и позитивизма на Ванга.

Къща-музей Ванга се намира в центъра на Петрич, на улица "Ванга" № 10.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)