Избрани Новини

На Рупите почетоха паметта на Ванга

Стотици признателни хора дойдоха да отдадат почит към пророчицата

Стотици поклонници и вярващи се събраха в храма "Света Петка" в местността "Рупите", за да отбележат 20-та годишнина от кончината на Ванга, съобщи БНР. Панихидата бе отслужена от свещеници пред гроба на пророчицата. Десетки бяха хората, получили от Ванга помощ и надежда, които оставяха живи цветя и запалваха свещ. Някои идваха за първи път, но усещаха магнетичността на мястото и духа на светицата, както я наричат всички.

В храма "Света Петка" за първи път бяха изложени новите картини на академик Светлин Русев, които той е сътворил по заръка на пророчицата.

Основателите на фондация „Ванга“ обявиха, че името й вече е регистрирана запазена марка в патентното ведомство, с цел да не се изопачават събитията от живота и да не се злоупотребява с нейните способности.

В родния град на пророчицата - Струмица Република Македония, започва кампания за събиране на средства за построяване на храм „Успение Богородично“ по заръка на Ванга, която и днес ни съветва: „Бъдете добри! Злото се побеждава само с добро. България ще се оправи! Имайте вяра и любов!“



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов