Избрани Новини

"Канадски" борци мериха сили в Банско (снимки)

Мисия Банско

07-08-2016, 14:16

Снимка:

Община Банско

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежи ГЕРБ от Петрич се бориха по канадски

Банско и Етър завършиха без голове - 0:0

Категорията беше до 80 килограма

За поредна година централния площад в град Банско бе любезен домакин на атрактивното спортно събитие - Балканска лига по канадска борба. Осемте най-силни мъже на Балканите в категория до 80 килограма премериха своите сили в оспорвана надпревара.

Дербито се организира от Българската федерация по канадска борба със съдействието на Община Банско. Кметът Георги Икономов откри спортния форум с думите: "Община Банско винаги е с отворени врати в подкрепа на българския спорт. Това е и причината за поредна година да бъдем домакини на Балканската лига по канадска борба. Още повече, че една от изявените фигури и миналогодишен победител – Димитър Юлев, е от нашия град. За съжаление той е контузен и не участва днес, но му пожелаваме бързо възстановяване и още много титли за целия национален отбор”.
Късметът тази година бе със състезателя от Молдова Даниел Прокопчук, който взе златото. След него се нареди румънеца Даниел Барбу, а трети завърши българинът Калоян Тумбев. Другите наши състезатели - Валентин Господинов и Георги Георгиев заеха съответно четвърто и седмо място в общото класиране.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов