Избрани Новини

Кюстендил е под видеонаблюдение

Детските заведения и пазара се следят с охранителни камери

Монтирани са 25 камери за видеонаблюдение на входовете на всички детски градини, каза пред радио "Фокус" Емилиян Йорданов, директор на Общинско предприятие „Управление на общински имоти”.

Той посочи, че общината продължава да разширява мрежата си за видеонаблюдение.

"Към момента сме закупили и монтирали 30 нови камери. 25 от тези камери са поставени на входовете на всички детски градини на територията на града. Те са поставени на основните сгради и на техните филиали. Акцентът е поставен върху входовете на детските заведения, от които родителите взимат децата си и влизат служителите, но има и камери на входовете към страничните дворове, защото и те се ползват от родители и от деца”, каза Йорданов.

Той допълни, че по този начин е осигурено едно 24-часово наблюдение на детските градини, чрез оперативния дежурен който се намира в общината. С това се гарантира безопасността и добрият пропускателен режим в детските заведения.

С две камери за видеонаблюдение ще се следи за джебчийски кражби и на пазара в града. Камерите вече са закупени и ще бъдат монтирани на площад „Първи май”, където всяка сряда и събота се провеждат пазарни дни и има струпване на възрастни хора, често ставащи обект на джебчийски кражби.

"Там, по данни на полицията, са зачестили джебчийските кражби. Има недобросъвестни граждани, които използват трудната подвижност или несъобразителността сред възрастните хора и извършват джебчийски кражби. Надявам се, че с тези камери ще намалим кражбите и ще съдействаме за тяхното разкриване”, каза Емилиян Йорданов. Предвидено е поставянето и на още камери, които да следят трафика на изходите и входовете на Кюстендил.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов