Избрани Новини

Полицията разследва причините за пожара до храм "Св.Георги“ в Дупница

През почивните дни 14 пожара са избухнали в областта

Полицията в Дупница разследва причините за възникването на пожара вчера в двора на катедралния храм „Св.Георги Победоносец“, информира zadupnitsa.com. Огънят избухна около 15:30 часа в помощната постройка на храма, където се помещава и счетоводството и има документи на църквата, които не са засегнати, предотвратено е запалването на църковната утвар и икони. Изгорели или повредени от водата са и дарени на църквата хранителни продукти, съхранявани в сградата до пламналата постройка. Пожарът е унищожил 50 кв.м покривна конструкция и дърва за огрев. Още вчера на мястото на инцидента имаше и служители на РПУ-Дупница, които изясняват причините за пожара. Една от първите версии бе, че причина за пожара са запалени в близост сухи клони и оставени без надзор. По предположение на архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия Георги Паликарски, огънят е причинен от клошарите, които се навъртат наоколо и от които е пропищяла цяла Дупница. Това са все пак предположенията ми, сподели отецът, и допълни, че последната дума ще имат полицаите. Храмът има и монтирани камери за видео наблюдение, като се очаква те да са заснели причинителите на пожара

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са гасили 14 пожара в Кюстендилска област. 6 от тях са нанесли щети. В стопански двор в село Долистово, община Бобов дол, пожарът е причинен от късо съединени, изгоряла е сграда, огънят е обхванал и сухи треви и храсти. Пожарът е гасен от 4 противопожарни екипа. Няма пострадали хора.

В село Четирци пожар е унищожил 3 декара овощни насаждения, причините за пожара изяснява РУ Кюстендил. Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар в стопанска постройка в имот в Кюстендил, унищожени са дърва за огрев и 20 кв. м покривна конструкция. В жилище в с. Слокощица са изгорели 2 врати.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов