Избрани Новини

Новаков: 20 тона минерална вода от България пътуват към Македония

Евродепутатът Андрей Новаков помогна на македонско семейство в Скопие

Евродепутатът Андрей Новаков, който е в Скопие като доброволец, разказа за БНР, че първото предизвикателство е било да се намерят горива за отводнителните съоръжения, защото бензиностанциите в района на бедствието не са функционирали. Минералната вода е дефицитна стока и се наложи да се търсят известни количества, 20 тона минерална вода от България пътуват към Македония, съобщи още Новаков и допълни, че е видял семейства, които не спазват забраната на властите да пият вода от чешмите си.

"В такава ситуация човек има нужда от по-малко приказки и повече действия. Хората са отчаяни. Загубили са част от живота си, други са загубили близки. Тук е много тежко".

Новаков е помогнал на македонско семейство да ограничи част от последиците от наводнението в дома си.

В Клуба на ВМРО в центъра на Благоевград е организира събиране на помощи за пострадалите в Македония. Пунктът ще работи от 8 до 18 часа до петък, обяви Цона Кръстева, която се занимава с организацията.

"Хората в Македония са ни близки по кръв памет и съвест и се чувстваме длъжни в този момент да им помогнем", сподели тя.

Засега има постъпили дарения от детски дрехи и одеала.

"Хората в Македония имат най-голяма нужда от вода, храна, която може да се отвори и да се консумира веднага, детски храни и памперси", уточни Кръстева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)