Избрани Новини

Приятелка на "дода Ванга" представя книги за нея в Струмица

Благоевградски общественици ще присъстват на представянето

Днес в Струмица ще бъдат представени двете книги на Фимка Михайлова "Спомени за Ванга" и "Роднини и судбини". Представянето ще се проведе в Дома на културата "Благой Янков – Мучето“ в 20 часа.
Фимка Михайлова е била съседка и приятелка на Ванга, автор на единствената засега книга за Ванга в Република Македония "Ванга... и ... аз” (2014). Двете досегашни издания на книгата правят общо 1000 екземпляра тираж и се разпространяват безплатно – така си е обещала авторката.
Представянето на книгите на 11 август не е случайно - на тази дата се навършват 20 години от смъртта на леля Ванга.
Авторката и редакторът на книгите Иван Котев отправиха покана към председателя на читалище "Н.Вапцаров" - Благоевград Васил Новоселски да присъства на промоцията. Група литератори от Благоевград с помощта на читалището вече са се организирали и ще пътуват днес, за да уважат авторката, която миналата година заедно с редактора си присъства на представянето на една от книгите от поредицата на Лалка Бенгюзова за Ванга. Сред тях са писателките Евгения Йорданова, Красимира Кацарска, Лалка Бенгюзова и журналистката Антоанета Гулева.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)