Избрани Новини

И през ваканцията малки журналисти пишат и интервюират

В очакване на празника Успение на Пресвета Богородица, излезе от печат втори брой на вестник "Кандилце“

Освен на Богородичния празник, вестничето е посветено на 1070 г. от успението на Св. Йоан Рилски Чудотворец. В настоящето издание може прочетете интервю с отец Йоан от Руенския манастир, да научите повече за 15-тия национален конкурс „Бог е любов“, за децата и социалните мрежи, за благотворителната изложба „Духовността на България”, както и за откриването на новата църква в Пирин планина и посрещането на св. мощи на Св. Дионисий. Вторият брой е с увеличен тираж поради големия интерес, а също така има и допълнителна вложка, посветена на църквата „Успение Богородично” в с. Бараково, Неврокопска епархия.

Материалите за православния вестник „Кандилце” събират децата от едноименния журналистическия клуб към Православен информационен център на Неврокопска света митрополия с ръководител Антоанета Гулева. Клубът продължава и през лятото, като интересът  към него се увеличава и вече се работи за следващия брой на вестника.

Вестник „Кандилце” се разпространява безплатно и може да се намери в благоевградските храмове и параклиси, а втори брой и в гр. Гоце Делчев.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)