Избрани Новини

Откриват жп гарата край село Марикостиново

Това стана възможно след среща на депутати от ГЕРБ с представители на АПИ и на НКЖИ

След среща на народните представители от ГЕРБ Даниела Савеклиева, Димитър Танев и Йордан Андонов с представители на Агенция „Пътна инфраструктура” и на Национална компания „Железопътна инфраструктура” бе разрешен проблемът с функционирането на жп гара Марикостиново. „Със заповед на генералния директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев спирка Марикостино по жп линията София-Кулата ще бъде открита на 15 август”, уточни народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева.

Така на практика се решава един проблем за хората, пътуващи от и до село Марикостиново, община Петрич, съществуващ от година. При строителството на ЛОТ 4 от автомагистрала “Струма” се наложи изместване на част от жп линията и село Марикостиново остана без гара. Близо година, след като бе изградена новата жп гара край петричкото село, влаковете не спираха на нея.

„На срещата с експерти от двете институци, която проведохме преди дни, бяха изяснени всички неточности за съществуващата документация, всичко бе окомплектовано според изискванията и проблемът вече е разрешен и влаковете ще спират край село Марикостиново”, каза още Даниела Савеклиева.

До срещата между депутатите от ГЕРБ и представителите на институциите се стигна след парламентарно питане до министъра на транспорта Ивайло Московски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов