Избрани Новини

Десет жители на ромския квартал "Изток" в Кюстендил са задържани

30 души от две враждуващи ромски фамилии се били пред полицията

Десет жители на ромския квартал "Изток" в Кюстендил са задържани с полицейска заповед за арест, съобщиха от полицията. Те са съпричастни към саморазправа, грубо нарушаване на обществения ред, отправяне на закани към полицейски служители при и по повод изпълнение на службата им и повреждане на обществено имущество пред сградата на ОДМВР – Кюстендил.

Вчера сутринта беше задържан жител на квартала заради закани за саморазправа с негов съкварталец през изминалата нощ. Призовани за снемане на обяснения и изясняване на случая бяха още двама жители на квартала.

Вчера преди обяд пред сградата на полицията пристигнали около 30 души от две враждуващи фамилии, последвали взаимни нападки, саморазправа и хвърляне на камъни и отломки от тротоарни плочи. Наложило се възпроизвеждане на предупредителни изстрели от полицейски служители, двама от групата са пострадали. Те са закарани в кюстендилската болница за оказване на медицинска помощ. Двамата са без опасност за живота са и с повърхностни наранявания.

Работата по случая продължава полицията в Кюстендил. Всички действия по изясняването и документирането на случая се осъществяват под прякото ръководство на прокуратурата.

Образувани са общо четири досъдебни производства за нанасяне на телесни повреди, отправяне на закана спрямо длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения и за държане на огнестрелни оръжия без надлежно разрешение.

Полицията е предприела мерки за недопускане напрежение в кв. "Изток" и нарушаване на обществения ред. Засиленото полицейско присъствие продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)