Избрани Новини

С курбан в Бело поле посрещат Голяма Богородица

11 казана с вкусна чорба, за която са били заклани 13 овце, бяха поверени намайстор Благой Фукярски от Падеш

И тази година на Голяма Богородица благоевградското село Бело поле посреща над 1000 гости в двора на училището, предаде БНР. Съборът се провежда за 13-ти път, напомни кметът на селото Иван Стойчев. За доброто настроение на жителите и гостите ще се погрижи оркестър „Благоевград“ и два самодейни състава към читалището  в селото.

Още от ранни зори започна службата в църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в село Бело поле. Отец Андон Шавулев отслужи празнична литургия, а в двора на училището започна подготовката за курбана. 11 казана с вкусна чорба, за която са били заклани 13 овце, бяха поверени на всепризнатия майстор Благой Фукярски от село Падеш. 

Празничната програма започва в 19.30 ч. Очаква се на събора да присъства евродепутатът Ангел Джамбазки, кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, кметове и кметски наместници на селата от общината. Съборът в селото започва от 2004 г. по време на първия мандат на сегашния кмет Иван Стойчев. 

Тази година празникът се чества за 13-и път. Преди 12 години започва и изграждането на храма, който окончателно е завършен преди два дни, похвали се кметът. Църквата е снабдена с четири камбани с електроника, които звучат на празници, а всеки ден най-голямата камбана бие точно в 7.30 и в 17 часа.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов