Избрани Новини

Десет футболни гранда ще участват в IV международен детски футболен турнир "Купите на Община Благоевград“

Жребий определи техните групи

Изключително интересни групи  определи жребият за срещи в IV международен футболен турнир за деца, родени през 2003 и 2004 година „Купите на Община Благоевград“. Днес официално бяха изтеглени отборите, които ще мерят умения  в един от най-атрактивните спортове в световен мащаб. На събитието присъстваха заместник- кметът по култура и хуманитарни дейности на Община Благоевград Христина Шопова, управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов и управителят на общинското дружество „Спортни имоти“ Валери Миков. Детският международен футболен турнир „Купите на Община Благоевград“ ще се проведе от 29 август до 2 септември. Вече знаем и кои ще бъдат участниците - ФК „Динамо Загреб“, ФК „Войводина” Нови Сад, ФК „Цървена звезда”, Белград, ФК „Вардар“ Скопие, Академия „Пандев“-Македония, „Ботев” Пловдив, ПФК „Славия”, ПФК „Левски”.

"Силни отбори, които съм сигурна, че домакините от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин” ще посрещнат подобаващо. Турнирът се наложи и в България, и в чужбина. С много добри отзиви е. Ние се радваме, че отборът на  ФК „Динамо Загреб“, който получава покани от цял свят, ни проучи и избра именно турнира в Благоевград“, каза зам.кметът Христина Шопова.Тя пожела успех на домакините от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин”, като футболисти от двата отбора изтеглиха отборите в двете групи - „А“ и „Б“. В група „А“ се наредиха отборите на ФК „Динамо Загреб“, Хърватия, ФК „Цървена звезда”, Белград, ПФК „Славия” и ФК „Пирин 2001”/ОФК „Пирин”. Четирите отбора в група „Б“ са ФК „Войводина” Нови Сад, ПФК „Левски”/ ПФК „Ботев” Пловдив, ФК „Вардар“,Скопие и Академия „Пандев“-Македония.

За четвърта поредна година Международният детски футболен турнир ще бъде открит с шествие на отборите-участници по централните улици на Благоевград.

„Тази година освен „Купите на Община Благоевград“, всички участници ще получат подаръци от спонсорите, които ни подкрепиха от Sport Depot. Турнирът дава възможност младите надежди на футбола да обменят опит помежду си и да усвоят нови техники от други школи“, каза още пред младите футболисти от ФК „Пирин 2001” и ОФК „Пирин” и техните треньори зам.-кметът Христина Шопова. Пример за успеха на турнира и неговото значение,  който посочи зам.-кметът Шопова, бе участието на футболистите от „Пирин 2002“ в престижния детски турнир „Илия Пантелич“ по покана на своите приятели от ФК „Войводина“, които поеха изцяло разходите на отбора. „Участието в турнира „Купите на Община Благоевград“ помага за добри практики и взаимно отборите да си помагат, защото някой ден ще се срещате на големите терени и ще знаете, че първите ви срещи са били в Благоевград“, допълни зам. кметът Христина Шопова.

Турнирът „Купите на Община Благоевград“ се провежда под патронажа на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и е за деца, родени през 2003 и 2004 година, както и е в памет на легендарния вратар на “Пирин” Христо Христов-Бараката. Сред целите на организаторите е турнирът да събере млади футболисти от различни краища на Европа,



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)