Избрани Новини

Задържаха мъж с 4 кг наркотици и незаконно оръжие

По първоначални оценки стойността на откритата дрога възлиза на 131 100 лева

При условията на неотложност Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство срещу В.К. за разпространение на наркотични вещества в особено големи размери (чл. 354а, ал. 2, изр. 2 от НК) и незаконно държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси (чл. 339, ал. 1 от НК). Впоследствие същият е привлечен към наказателна отговорност.

Вчера на главен път Е79, в участъка след гр. Симитли, посока гр. София, била извършена полицейска проверка на автомобил марка „Мерцедес“, управляван от В.К. При претърсване на колата били намерени и иззети 4 327 гр амфетамини и незаконно притежавано огнестрелно оръжие с осем броя боеприпаси. В превозното средство пътували съпругата и детето на шофьора.

С постановление на прокурор обвиняемият В.К. е задържан до 72 часа за довеждането му пред съда. По първоначални оценки стойността на откритата дрога възлиза на 131 100 лв.

Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, като предстои да бъде внесено в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов