Избрани Новини

Ловният сезон стартира с актове за 3 нарушения

Новините

17-08-2016, 09:39

Снимка:

kurir.rs

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

При супер контрол откриват ловния сезон в Бургаско

Направени са 1500 проверки през първите два дни на ловния сезон

Горските инспектори на Регионална дирекция по горите – Бургас са написали акт на ловец, чиято пушка е била заредена с повече от три патрона, което е в разрез с разпоредбите. Нарушението е констатирано в землището на с. Хаджиите, общ. Карнобат.
Общо 3 акта за неспазване на Закона за лова и опазване на дивеча /ЗЛОД/ и един инцидент е равносметката от проверките на Изпълнителна агенция по горите през първите два дни на ловния сезон на пернат дивеч. Ловът на пернат дивеч стартира в събота и с него започнаха и масови проверки от горските служители за спазването на законовите разпоредби.  
Извън закона е ловувало лице в землището на софийското село Богданлия, община Елин Пелин. При проверката ловецът не е представил необходимите документи, за което му е съставен акт от горските служители на Регионална дирекция по горите – София. 
В местността Ръжанска река на територията на Държавно горско стопанство – Самоков е констатирано нарушение на ловец, който е ловувал със звуковъзпроизвеждащо средство, забранено от закона. Устройството е задържано и на нарушителя е съставен акт за нарушение по ЗЛОД.  
Регистриран е и инцидент със самопрострелял се ловец край пловдивското село Лилково. 
През първите два дни на ловния сезон горските служители на регионалните дирекции по горите и Изпълнителна агенция по горите са направили повече от 1500 проверки за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. Проверени са 550 ловни дружини, 310 превозни средства, 3050 ловци, 16 други физически лица. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов