Избрани Новини

Магистралата през дефилето може да мине през симитлийските села

Този вариант разкри министър Лиляна Павлова

Обмисля се и четвърти вариант за трасето през Кресненското дефиле, съобщи по Нова тв министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Той предвижда сега съществуващото трасе да остане, но да бъде използван само в посока Кулата. За пътуващите от Кулата към Благоевград да се изгради обходно трасе край Стара Кресна, както и през симитлийските села Мечкул, Ракитна, Брежани и да се връзва с един голям пътен възел. Това преминаване ще включва 5 малки тунела и доста виадукти, защото преминаването е в скалите. Старият път и новото трасе ще бъдат еднопосочни.

По време на строителството цялото движение да се извършва по сега съществуващия път, докато бъде изградено 20-километровото обходно трасе и тунелите. След като тази отсечка бъде завършена, движението ще бъде отклонено по нея, за да се ремонтира сега съществуващия стар път.
Министър Лиляна Павлова каза, че това няма да оскъпи процедурата, защото другият вариант с етажната магистрала /път върху път/ не е по-евтин, но е по-рисков, предава simitli.info.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)