Избрани Новини

Оперни концерти звучат в Разлог

Започват всяка вечер в 18.30 и ще продължат до 19 август

Продължават изявите на таланти от различни сфери на изкуството в Международната лятна кадемия за изкуство „Огънят на Орфей“. Досега майсторските класове на д-р Бинка Добрева, Николай Докторов и Пейо Пеев представиха свои импровизации и концерти, включвайки едни от най-популярните народни песни. Имаше концерт за класически инструменти, беше представена и книгата „Пианото и пианистът“ със специалното участие на автора й проф. Снежана Симеонова.

До 19 август в 18.30 ч. на голямата сцена на читалището публиката ще може да се наслади на концерти на класовете по оперно пеене - Лилия Илиева, пиано -Татяна Левитина, Александр Звонов, цигулка - Мичо Димитров, Ана Весков, виолончело - Георг Баич, кларинет - Росен Идеалов, цугтромбон - Станислав Почекански, класическа китара - Цветан Стоянов и китарен ансамбъл - Стела Митева-Динкова.

На 20 август са заключителните изяви на талантите от Лятната академия „Огънят на Орфей“ 2016. От 11.00 ч. в голямата зала на НЧ „15.09.1903" ще се състои музикално матине с таланти от класовете по класически инструменти и оперно пеене. От 18.30 ч. в изложбената зала на читалището ще бъде открита изложба на творчески клас по живопис с преподавател Иван Арабаджиев.

Финалният концерт и закриване на 10-то юбилейно издание на Международната лятна академия за изкуство "Огънят на Орфей“ 2016 ще бъде от 19.00 ч. в голямата зала на читалището в Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов