Избрани Новини

Изкърпват опасен седемкилометров път между четири петрички села

Избират и изпълнител на изкърпването на общинската пътна мрежа

Започна изкърпването на пътя от село Кърналово до село Първомай в община Петрич. Рехабилитацията се случва след редица срещи и депозирани писма до Агенция пътна инфраструктура, предвид факта, че участъкът е третокласна пътна мрежа.

"Община Петрич направи постъпки пред пътна инфраструктура, за неотложното изкърпване на този участък. Мярката е временна, като подготовка за зимния период”, уточни кметът на Петрич Димитър Бръчков.

На място градоначалникът вчера провери изкърпването на седемкилометровата отсечка и разговаря с началника на Районно пътно управление - Петрич Николай Стоянов. Димитър Бръчков уточни, че много усилия са вложени, за да се стигне до благоустрояването на този път, намиращ се години наред в изключително тежко състояние, опасно за водачите на превозни средства.

"Голямото решение остава цялостното преасфалтиране, тъй като на този път повече от 50 години не е правено такова, като изключим двукилометровия участък след село Първомай. Така че имаме поет ангажимент за предстоящо полагане на изцяло нова асфалтова настилка. В този случай ще имаме едно наистина добре завършено трасе, което започва от новия мост в село Кърналово”, допълни Димитър Бръчков.

На финална права е и процедурата по избор на фирма изпълнител за изкърпването на общинската пътна мрежа. 150 хиляди лева са предвидени в бюджета на община Петрич за целта. Три фирми кандидатстват и до дни ще е ясен и изпълнителят. Припомняме, че следваща ще бъде процедурата по избор на фирма с която общината да сключи рамков договор за поддръжка на общинската пътна мрежа през следващата една година.

"Така аварийно, когато се наложи ще можем да реагираме целогодишно, вместо да чакаме следващата поръчка за изпълнител”, коментира още кметът Бръчков.                                                                                   

 

                                                                                             

 

                                                                                                                                                                                                                                              

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов