Избрани Новини

В Дупница увеличават камерите за видеонаблюдение

Всички записи ще се пазят в продължение на един месец

75 камери ще бъдат доставени и монтирани до 20-ти септември на територията на Дупница, информират от Общината. Комисия разгледа офертите, които са постъпили за тази доставка, като най-изгодната оферта е от "Бат Секюрити" ЕООД-София. Стойността на поръчката е 48 000 лева. Общият брой на камерите, които са с висока резолюция и с възможност за виждане и в тъмните часове на денонощието, става 93. Всички записи ще се пазят в продължение на един месец, като ще работят денонощно и ще се подават към полицията всички посегателства или нарушители на закона за движение по пътищата.

Освен за посегателства, част от тях ще бъдат с "въртящ" механизъм по най-натоварените кръстовища и улици, за да се използват и срещу шофьорите, които карат с висока скорост.
Такива ще бъдат монтирани по цялото протежение от Градинката "Левски" до кръстовището на Наков мост, в обхвата на проекта по Зелена градска среда – жк. Развесена върба, жк. Дупница, Триъгълната градинка, а впоследствие и в района на жк. Бистрица със стартиране на ремонтните дейности там. Ще се монтират камери в Парк Рила и по протежението на ул. Патриарх Евтимий до Парк Рила, ще се подменят камерите в Градска градина и подлеза на Байкал, както и на други места, които допълнително ще бъдат определени до 10-ина дни.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)