Избрани Новини

Завършва кинофестът в Кюстендил

Гледаха се 12 филма за 3 седмици

За четвърта поредна година "София Филм Фест" гостува в Кюстендил. 12 филма се прожектираха за 3 уикенда през август. Мисия на "София Филм Фест" от години е да пътува с най-доброто кино от изминалата година в страната. Зрителите можаха да се насладят на вечерната прохлада и на специално избрани филми, които се прожектираха на открито на площад "Велбъжд" всеки петък и събота до днес включително, 20 август!

Събитието се реализира благодарение на сътрудничеството между Община Кюстендил и Арт Фест/София Филм Фест, с подкрепата на Националния филмов център и организацията на веригата киносалони Europa Cinemas. „София Филм Фест в Кюстендил” е част от проекта „Операция КИНО”, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2010 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас и Пловдив, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които се реализират през последните четири години като част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), пътуващите из България прожекции на филми от последните издания на СФФ – „СФФ на път” и младежкото издание на фестивала  „СФФ за учащи”. От 2015 година „София Филм Фест на път” се подкрепя от мрежата на европейските киносалони Europa Cinemas.

Днес ще бъдат представени последните 2 филма от програмата на фестивала "София филм фест в Кюстендил". Това са "Сделката на д-р Парнасъс" и "Панама". При лошо време прожекциите ще бъдат в голямата зала на НЧ „БРАТСТВО 1869” -  Кюстендил.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов