Избрани Новини

Виктория Стефанова отново ще пее на "Пирин Фолк"

През 2013 г. участва за първи път на фестивала с песента "Сбогуване“

Виктория Стефанова е родена през 1998 г. в гр. Тетевен. Започва да учи пеене при музикалния педагог Бистра Генчева още 5 годишна. Една година по-късно печели наградата на името на северняшката певица Лалка Павлова, а през следващата 2005г. става „радиодете“ на предаването „Рано в неделя“ по БНР. Две години по-късно печели „Лъв на годината“ в предаването „Като лъвовете“. Десетгодишна, Виктория започва да свири на гъдулка при педагога Пламенка Попова и през следващите няколко години печели златни медали от национални фестивали и събори, като най-престижният е от Национален детско-юношески конкурс "Песенна дъга над Кутев".
През 2009 година печели една от наградите на Фондация „Димитър Бербаров“ и е включена в алманаха на талантливите деца на България, а няколко години по-късно в област „Искуства“ тя е стипендиант и на „1000 стипендии“.
Вече четири години Виктория е ученичка на Националното училище по музикално, танцово и изобразително изкуство „Панайот Пипков“ в Плевен, специалност "Български народни танци" с хореограф Танушка Арабаджиева.
През 2013 г. участва за първи път на Пирин фолк, месеци преди да направи 16 години с песента „Сбогуване“. Тогава печели и трета награда на публиката.
През 2016 г. участва в Конкурса за изпълнителско изкуство с „Пролей сълза, Пирине”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов