Избрани Новини

Ученици от Сандански сътвориха най-дългия трибагреник (снимки)

Новините

22-08-2016, 08:09

Снимка:

sandanski1.com

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Театър гостува в Сандански

Нови водещи ще видим на "Пирин Фолк” Сандански

С редица инициативи, младежи събраха пари за проекта

100-метрова похабена от годините стена на гимназия „Климент Тимирязев” се превърна в патриотично послание за всички жители и гости на Сандански, съобщава kmeta.bg. Върху нея бе изрисуван родният ни трибагреник, ликовете на национални герои и безсмъртното стихотворение „Аз съм българче” на Иван Вазов.

В основата на родолюбивата кауза са пет бивши и настоящи възпитанички на учебното заведение и на гимназия „Яне Сандански”. Благодарение на Юлия Попдимитрова, Лиляна Дерибанова, Елена Лазарова, Лидия Чанева и Мария Влахова бетонната стена се превърна в истински пантеон на патриотизма и българщината.

Преди пет месеца те подеха кампания за осъществяването на своята благородна идея. Организираха серия от събития, за да съберат необходимата сума от близо 20 000 лева за изпълнението на проекта. Сред проявите бяха концерт и акция „Прегърни ме за 1 лев”.

"Върху стената са изрисувани ликовете на Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски и Райна Попгеоргиева, както и българският трибагреник. Там е написано стихотворението „Аз съм българче”. Искаме децата да виждат и да усещат българския дух, да ги вдъхновим и да ги накараме да се гордеят, че са българи”, сподели Юлиана Попдимитрова, която е бивша възпитаничка на гимназия „Климент Тимирязев”. Тя вярва, че красивата стена с патриотичен вид ще бъде опазена от вандали и няма да бъде съсипана. Заедно с нейните приятелки са благодарни на всички за оказаната им подкрепа.

"Нямаме думи, с които може да Ви опишем петмесечния си оптимизъм! Благодарим Ви, че повярвахте в нас и ни гласувахте доверие! Направихме го заедно!!!”, пише на официалната страница на 100-метровия роден трибагреник във фейсбук. Момичетата пък признават, че изпитват гордост, тъй като са провокирали вяра в българското у останалите и са ги накарали да вярват, че има смисъл да се остане тук и да се работи за по-доброто бъдеще на страната. "Нашето дело е плод на чист и искрен патриотизъм, на любов към българското”, категорични са те.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов