Избрани Новини

Съдят футболен хулиган, заплашвал полицай по време на мач в Благоевград

Районна прокуратура – Благоевград изправя пред съда И.Д. по обвинение в престъпления

Районна прокуратура – Благоевград изправя пред съда И.Д. по обвинение в престъпления по чл. 325, ал. 2 вр. ал. 1 и чл. 144, ал. 2, вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 15.05.2016 г. около 20:30 ч. Благоевград, в района на стадион „Христо Ботев“, обвиняемият Д. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Деянието било съпроводено със съпротива срещу органи на властта, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Той се държал агресивно спрямо полицай в група „Охрана на обществения ред“ на Сектор „Охранителна полиция“ към 01 РУ „Полиция“, като го дърпал за униформата, използвайки обидни изрази по негов адрес. Въпреки разпореждането на полицейския служител да не му пречи при осъществяване на служебните си задължения,  хулиганът не преустановил непристойните си действията.

След като агитката на ПФГ „Левски“- София, която се намирала извън стадиона, започнала да замерва с камъни и бутилки униформените, И.Д. отправил към полицейския служител заплашителен израз. В тази връзка на него е повдигнато обвинение и за закана с престъпление против личността – телесна повреда, на длъжностно лице.

Предстои насрочване на делото от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов